Pista d'accés al Montgrí oberta al trànsit motoritzat. L'Ermita continuarà tancada.

14322492_855813027853339_6410605233861039446_n
Comunicat Ajuntament de Torroella de Montgrí
L’ERMITA DE SANTA CATERINA ES MANTINDRÀ TANCADA AL PÚBLIC PER PREVENIR EL RISC DE CONTAGI DE COVID-19
L’emblemàtica ermita de Santa Caterina de Torroella de Montgrí i els serveis que hi estan vinculats de menjador, barbacoes i lavabos d’ús públic, restaran tancats atès l’elevat risc de contagi de la COVID-19 i les dificultats de donar compliment a les mesures sanitàries preventives. Així ho han acordat l’Ajuntament, titular de l’equipament, i els Administradors de l’Ermita de Santa Caterina, responsables del manteniment i l’obertura de les instal·lacions.
Habitualment, després de l’estiu, a partir del 15 de setembre, els administradors tornaven a obrir l’ermita, emplaçada al bell mig del massís del Montgrí, els dissabtes, diumenges i festius, però aquest any la pandèmia no permetrà que sigui possible. Es dóna la circumstància que els quatre administradors són persones d’edat avançada i es troben dins de la població de risc, per la qual cosa l’entitat no disposa de personal per garantir l’obertura de l’ermita i la gestió dels serveis públics. A més, les característiques de l’espai i del tradicional ús que en fa la població, fa molt difícil implementar les mesures sanitàries per prevenir la COVID-19. No obstant això, la visita a l’exterior, amb les recomanacions sanitàries habituals, estarà permesa.
Es tracta d’un espai molt concorregut, especialment els caps de setmana de tardor, on s’hi poden aplegar, als menjadors interiors, exteriors i a l’esplanada, al voltant de dues-centes persones. En aquest sentit, cal remarcar que amb caràcter general, a Catalunya, el Departament de Salut es recomana limitar les trobades socials fora del grup de convivència estable i limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.
Per a l’Ajuntament i els administradors no ha estat una decisió fàcil de prendre, però en un context de risc sanitari tan elevat com l’actual, cal extremar totes les precaucions i minimitzar les possibilitats de massificació ciutadana. Ens trobem en un moment molt delicat i sensible per poder avançar en la contenció de la malaltia. El risc continua essent molt alt i la nostra responsabilitat individual és clau per lluitar contra la pandèmia.
Des de l’Ajuntament ens reiterem en la nostra petició que se segueixin escrupolosament les recomanacions de les autoritats sanitàries i no abaixem la guàrdia ni ens relaxem. Per endavant venen mesos molt complicats. Per tot plegat, agraïm les vostres mostres de comprensió i col·laboració.