SEGLE XXI

– 2001 . El 3 de novembre es col·loca als corrals restaurats de l’ermita l’any 1999 la ceràmica amb dibuix original de l’artista local Joan Fuster i realitzada la part de ceràmica per Joan Torras Arjona de Sant pol de La Bisbal d’Empordà.

Ref. 63.

C:\Users\USER\Documents\DOCUMENTS Josep\SANTA CATERINA\barbacoa_6.jpg
– 2004 . El 26 de setembre es crema el Montgrí. El foc afecta les muntanyes d’Ullà, Mont Pla i la Vall de Santa Caterina. L’entorn de l’ermita en un radi de 500 metres se salva. A un quart de tres de la tarda del dia 26, sembla que a causa d’un problema en un transformador de la Bolleria, va començar un incendi que es va desplaçar amb celeritat direcció́ a la Muntanya d’Ullà, el Montgrí i Mont Pla. Va fer destrosses importants en una granja d’Ullà i es va apropar, notablement, tant a les cases d’aquest municipi, com a Torroella. Gràcies a la gran feina dels bombers, a una pèrdua de força del vent, a una baixada de la temperatura i a un lleuger augment de la humitat, durant la nit del dia 26 al 27 -quan les flames encara eren visibles des de Torroella-, com a mínim l’avançada del foc es va aturar molt fins a aconseguir, durant les hores següents, controlar l’incendi. Es varen cremar unes 700 hectàrees. E:\STA CATERINA\FOTOS STA CATERINA\ANEM A STA CATERINA FAMILIA MASÓ\100_2969.JPG

– 2005. El 7 d’agost Manolo Martín que feia d’ermità des dels anys 1960 es jubila. Per acord de l’ajuntament amb els Administradors, aquests tindran cura de la tasca que feia l’ermità. Obrir l’ermita els caps de setmana i dies festius, i altres feines del càrrec.

Ref. 64.

Resultat d'imatges de manelet santa caterina