LLEGENDA DE L’ERMITA DE SANTA CATERINA

 

Hi ha una llegenda que explica com va començar la història de Santa Caterina. Fa molts anys un pastor de Torroella va trobar una imatge amagada entre els matolls i roques. El poble va decidir que calia guardar-la i venerar-la en una capella en el mateix lloc on s’havia trobat. La primera capella.

Al cap d’un temps va desaparèixer la imatge i més tard la trobaren un xic més amunt del camí. Deduint que Santa Caterina preferia estar en aquell lloc més enlairat li van aixecar una segona capella.

Fos com fos la història es torna a repetir. La imatge abandona el seu lloc i apareix més tard un xic més amunt. Se li torna a fer una tercera capella més gran i alta que les altres per venerar-la i guardar-la. Però malauradament una nit de tempesta hi va caure un llamp foradant el sostre. La imatge va marxar espantada deixant-hi una petjada en una roca. Al cap de molt temps la imatge torna a aparèixer per casualitat a la vall Gran. Es feu una gran festa i s’hi construir una nova capella en aquell lloc recòndit i llunyà, aïllat entre muntanyes i al costat d’una font. Passat cert temps i veient que Santa Caterina no es movia d’aquell paradís, uns frares de Montserrat hi van construir una magnífica ermita. I des de llavors se’n diu la vall de Santa Caterina.

Ref. 20.

C:\Users\USER\Documents\DOCUMENTS Josep\SANTA CATERINA\FOTOS DE LA CRONOLOGIA\jmp capelles01.jpg

Primera capella

C:\Users\USER\Documents\DOCUMENTS Josep\SANTA CATERINA\FOTOS DE LA CRONOLOGIA\jmp capelles02.jpg

Segona capella

C:\Users\USER\Documents\DOCUMENTS Josep\SANTA CATERINA\FOTOS DE LA CRONOLOGIA\jmp capelles03.jpg

Tercera capella